NIKOLI ME NE VIDIŠ TAM, KJER TE VIDIM JAZ…


Fsi so venci vejli….
28.12.2007, 01:47
Zapisano pod: Aktualno, Glasba, personalno in avtorsko

Na božični večer je bil na obisku pri cimru indijski tandem. Imen si nikakor ne morem zapomniti, zagotovo pa so bila eksotična.   Eden od njiju je bil pri Trunkljih često na obisku že za časa Prulske lokacije, drugega sem srečala prvič. Klasika, v zgornji garsonjeri zleknjeni okoli velikanskega screena, prikazovalca vizualij v naši hiši (mimogrede, lastnik je uletel iz Švice in ugotovil, da se je v garaži polica z njegovo šaro sesula na Njun avto…upam, da ne bo praznikov preživljal z nami…)                A, nazaj k Indijcema.     Novinec me je dolgo opazoval, saj sem jaz tudi njega (a to ponavadi počnem).  Ko je spregovoril, sem opazila, da ima na glavi v bistvu štrikano sivo kapo s cofom, prej se mi je zdelo, da so to lasje oviti okoli glave, kot pri babah, se mi zdi: “Aj vil rid jor hend, ken aj?”    Okej, sem rekla, to bi lahko bilo sila zanimivo. In seveda si je moj ego zaželel nekaj podobnega.  Dajmo preverit, kaj bo videl.  Konec koncev me zanima kaj bi se lahko zgodilo in kaj nekdo misli, da bi se lahko zgodilo, če bi jaz verjela, da on misli, da se bo to dejansko zgodilo.        ”Bat ju mast sej naw if ju don vana mi tu tel ju your life”…    Spreletel me je srh, nihče mi noče vedeževat, kje si mene najdu? Ker si tega že dolgo potihem želim, opazovati nekoga, ki mi bere dlan.   Kako dobro me lahko nekdo prebere?   In je začel.   Ajde, po tridesetem me bojda čaka noro življenje, do 15. januarja mi odsvetuje potovanja kam daleč (pravi, do 500 km lahko, dlje raje ne).  Najbolj bizarno mi je predvidel ljubezensko življenje (pajade…),    na dlani pa naj bi bilo še zapisano, da bom imela enega otroka – sina.   Če bo, bo Magua (ampak tega on ni videl v dlani).       Ajde, v analizo se ne bom spuščala.   Mi je pa dogodek dal misliti.               Je to možno, gube na dlaneh, da so naslikane z mojim življenjem?  In da je to usoda, ki je ne morem spremeniti?   “No metr vat ju du, it is ol vriten in jor hends…”                        Da tiste črte in črtice, medtem ko mi nekdo mečka in obrača dlan, pomenijo usodo, življenje, mene?  Aaaaa, ne vem.                                                                                                                                                                                 Je pa tudi rekel, da so moje dlani naporne za branje iz njih. Lahko pa tudi, da je bila kriva zgolj slaba luč v mansardi in kozarec rdečega preveč.        

  • Share/Bookmark10 komentarjev
Komentiraj

Še vedno mi je ljubše gledanje v prihodnost s pomočjo trpotca. Tudi so v igri črte. Žile pravzaprav – trpotčeve. Kot majhni pimpeki smo letali okoli hiše, trgali bojda zdravilno zeleno rastje, inu ga trgali na pol. Potem pa, na podlagi dolžine in števila trpotčevih žilic, ki so gledale ven iz lista, napovedovali prihodnost. Pozabil sem pravila, pomene, napovedi. Bilo je zanimivo, kakšnega vpliva pa na moj lajf ni imelo. Ko bi si bolj gnal k srcu, bi morda še kaj vplivalo, tako pa … Tako da, draga Katja, kar ti je toti fant slabega šlogal pozabi. Dobro si pa ženi k srcu – morda se uresniči ;)

avtor: nejcjemec 28.12.2007 @ 03:09

Ne, ne, vse je res Katja, vse! :D

avtor: Irenca 28.12.2007 @ 04:31

Če se boš sama prepričala v to, se boš najverjetneje podzavestno trudila priti do enakih zaključkov. Sem bil enkrat, pa lahko rečem, da znajo zelo dobro z besedami, saj si vsako stvar lahko razlagaš na več načinov.

Zelo močno dvomim v dejansko moč raznoranih vedeževalcev.

avtor: sekundek 28.12.2007 @ 07:41

Btw . a prideš danes? ;)

avtor: Irenca 28.12.2007 @ 07:55

Rado

Katja ima cimra?

Stúpido Rado. A ne veš, da se tako po novem reče ljubimcu!

;-)

avtor: Rado 28.12.2007 @ 08:18

nevenka

Meni so zelo napovedovali enega otroka.
Sedaj z lahkoto trdim, da so se motili. Zelo.
Torej imej lepo svoje načrte in jih lepo sledi. O prihodnosti se ti bodo prižigala lastna občutja, ta so pomembna, tem prisluhni.

avtor: nevenka 28.12.2007 @ 08:41

katja

haha, @nejc….trpotec je kul, ja. pa v bistvu mi ta model sploh ni šlogal nič slabega. je reku, da mu je bil užitek brat dlan, na keri nč slabga ne piše…hja.

@ irenca…a misliš? možno, pol bo kr kul življenje. mogoče pa res uletim…raj ne obljubim, se bom pa fuuuul potrudla.

@sekundek: v bistvu najbolj zaupam svoji intuiciji. in ljudem v očeh piše marsikaj…

@ rado…js mam kar 3 cimre. torej, ljudi, s katerimi živimo pod isto streho.

@nevenka: ja, tako živim že celo življenje. pa vsak dan se kaj novega pripelje mimo…ampak, otročka si pa v bistvu želim. po moje bom bila kul mati ;)

avtor: katja 28.12.2007 @ 10:32

Rado

Več vas je Katja?

Torej bi lahko rekli, da ste heteroseksualna druščina.
Hm, hm. – vse manj razumem – ;-)

Zdrauga in veseuga ti želim.

avtor: Rado 28.12.2007 @ 17:21

katja

tu ni kaj za razumet, rado… mi smo huda druščina, mi smo že skorajda družina. fajn je to.

heteroseksualna, ja.

pa zelo se mamo radi.

enako tudi tebi ;)

avtor: katja 28.12.2007 @ 17:43

Bom kar pošten – odkar imam na svojem blogu nagajive božičke gledal lepše v prihodnost / raje prisegam na božičke kot kaj pa jaz vem zdravilce /
Poglejte!

avtor: lordwales 28.12.2007 @ 19:09Komentiraj
Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(obvezno)

(obvezno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !