NIKOLI ME NE VIDIŠ TAM, KJER TE VIDIM JAZ…


Medijska čorba že vre
5.04.2007, 23:56
Zapisano pod: MEDIJSKA ČORBA

Je, zdi se, kot da bo ta čorba le še prekipela, izparela, se zasušila na posodo oblasti in prežgano obsmrdela. Mediji so pod pritiski, kot v ekonom loncu se kuhajo. Ni zraka, ni svobode, ni objektivnosti. Je velika in debela roka, ki pokrovko močno pritiska na rob posode. Da ne bi kaj ušlo ven, da bo čorba ja narejena točno po receptu.

Lepo vas prosim. Upor se je pričel, zdaj lahko opazujemo razplet. Ali je manipulator kiksnil? Ali novinarji le nismo tako neumni, kot izgledamo? Je Veliki precenil svoje sposobnosti, je njegova moč in oblast lažna?

Ha, le nasmehnem se mu v brk. Veliki je smešen. Ker je majhen in bizaren. Ker si misli, da v vsej tej množici ni nikogar, ki bi se mu zoperstavil. Ah, kakšna utopična ideologija.

Motor smo zagnali in goriva ne manjka. Iz vseh koncev naše podalpske deželice ga bomo prinašali, samo da ne bo ugasnil. In ne bomo pustili, da ugasne. Tako dolgo bo gnal, da bo zazvenelo tudi v ušesih Velikega. Da bo tudi on klonil. Predvsem pa bo glas motorja prebudil ljudstvo. Ljudstvo spi, Veliki jih je uspaval. Z obljubami, lepo držo, uglajenim nasmeškom (so mamce pred televizorji zavzdihnile: “Jej, kako je poštirkan, prov fejst je!”). In so ga volile. In ko je podpora pričela padati je na piedestal postavil popolno Žensko. Kako predvidljivo. A hkrati odlično uspavalo za ljudstvo, ki se premika v čredi.

Seveda, na medije Veliki ni pozabil. Točno ve, kako jih izkoristiti. Kako jih prestrašiti, kako jih zatreti. On že ve. Ah, On misli, da ve.

Čas je, da jih prebudimo, to ljudstvo zaspano. Ker za Velikim bo morda prišel Večji. Zdaj ni čas za strahopetce, ni čas za bojazen. Čas je, da spregovorimo! Da se upremo Velikim.

In začeli smo z majhnim, drznim in (morda navidez) nepomembnim. In zmeraj več nas je, čeprav morda ne verjamete v nas. Resnica se širi. In ne boste (in ne bodo) si mogli več zatiskati oči, ušes in ostalih lukenj. Svoboda prihaja na plano.

Čas je za medijsko čorbo, čas je, da eksplodira! Boste samo opazovali?

www.vest.si

  • Share/Bookmark9 komentarjev
Komentiraj

To, da je na piedestal nastavil popolno Žensko, ni še nič. Sledi še popolna poroka, nato popolno rojstvo… In popolna družina se nam bo iz popolnega doma nasmihala z naslovnic Jane, Stopa, Naše žene… In popolna priljubljenost bo šla ravno pravočasno spet navzgor.

avtor: Samojed 6.04.2007 @ 07:23

Res je. Treba se je upreti Velikemu. In ta Veliki ima svoje ime: Janez Janša. Z vsemi svojimi marionetami in pucfleki.

Problem pa je, da je volilno telo praktično otopelo.

avtor: gnosis 6.04.2007 @ 09:13

medijska čorba čedalje bolj vre. Bilo bi zanimivo napisati tudi kakšno stvar, ki se dotika lokalnih medijev.

Priporočam pozorno branje (malo zakomplicirane osebne povezave):

Lokalni časopis, ki ga financira Občina, glavni urednik OsebaX, glavna novinarka njegova bivša žena, (kamera) sin iz prvega zakona, (kamera, montaža) fotograf njegov sin iz drugega zakona, hčerka iz drugega zakona vsake toliko napiše kolumno. Wannabe “tehnični urednik” časopisa je urednikov bratranec, kolumne piše urednikova sestrična (polna zaposlitev na POPTV, zadolžena za zdravstvene teme), fotografije občasno dostavlja trenutna spremljevalka glavnega urednika (sicer pa direktorica mestne Knjižnice, v večinski lasti Občine). O tem, da se v vsaki, sicer 14-dnevni, izdaji župan pojavi najmanj 4-krat ni potrebno poudarjati!

Pa naj še kdo reče, da ne smrdi v deželi tej!

avtor: Blaž 6.04.2007 @ 10:14

katja

E, točno to! Katastrofalno stanje je. Veliki oblastniki posedujejo audije, vikende na morju, devize na bankah, drage ljubice…pa tudi občinske medije.

Poznam jaz take, ja. Mi gre kar na bruhanje.

Saj, če vzamemo za šolski primer nacionalko (ker tako v principu to deluje): rodbina Bizilj, Černela, Tepina…Bergant….in še in še in še jih je. Majhen odstotek jih je celo sposobnih. A tako majhen, da je skorajda zanemarljiv.

Novinarjev s hrbtenico nam primanjkuje, ljudstvo!

avtor: katja 6.04.2007 @ 10:45

le kuhaj naprej, te je z užitkom brat. Po potrebi pa bomo dodali še kakšno začimbo, kot tisto zgoraj z družinsko-občinskim medijem. good luck

avtor: Blaž 6.04.2007 @ 13:00

Nekaj nas pa je še ostalo. Odleglo mi je. Vedno manj ljudi se zanima za težave drugih – ki so v bistvu težave vseh, a dobro prikrite. Vsak se bori za svoj kapital. Nič drugega! Civilna iniciativa je porazna … je sploh ni.

Mislim, da imate novinarji sedaj priložnost, da vstanete in zbudite ostale. Vem, skrbi vas za svojo eksistenco. Tudi mene. Ampak nekje se mora začeti.

Resnica vedno zmaga.

Pa Katja, z veseljem te spremljam na Vesti in tule, kar tako naprej …

avtor: Andraž 7.04.2007 @ 17:16

psi lajajo, karavana gre dalje…

avtor: jumbalumba 9.04.2007 @ 01:20

UH! Slišim že mar mašinco pet? Dramatičnost se bo razblinila s časom. Le buške na glavi se bodo poznale. Zaletele glave ob vso silno resnico. Ko je le naša, boli!

avtor: Alen 10.04.2007 @ 18:04

katja

Eh, Alen…Kaka buška mora bit. To je tko kot z brco v rit (tut če za milimeter, se pole vsaj malo PREMAKNEŠ).

A ni najhuj klonit in kimat in niti ne probat kaj spremenit?

Dramatičnost. Resnica. Boli. (so mi všeč te besede)

avtor: katja 10.04.2007 @ 19:37Komentiraj
Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(obvezno)

(obvezno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !